SKADEBEGRENSNING

Vi hjelper deg med alle skader i forbindelse med brann, vann, sot, lukt, olje og/eller kloakk.

Den største delen av arbeid som utføres hos Resolve er relatert til skadebegrensning. Som partner av Polygon er dette vårt spesialfelt. Uansett om uhellet skyldes vann, sot, brann, olje, kjemikalier, støv, sopp eller skadedyr, så har vi løsningen for sanering og begrensning.

Brannskader

Pulverskade

Vi liker å ta vare på tingene våre, og spesielt liker vi å ta vare på de tingene som betyr noe for oss. Plastbollen fra Ikea er ikke like verdifull for oss som bildet av oldemor og oldefar, eller puten som husets yngste datter broderte i barnehagen. Ved brann opplever man kanskje at mange verdifulle ting ser ut til å ha gått tapt. Det er ikke alltid tilfellet, og vi kan ofte gjøre mye med tilsynelatende ødelagte gjenstander. Vi sørger for at flest mulig av kundens verdifulle eiendeler blir satt i opprinnelig stand såfremt det er mulig, og vi er selektive med tanke på hva vi gjør noe med. Det som er viktig for kunden, er viktig for oss. Tingene blir lagret i trygge, tørre lokaler til en eventuelt brannskadet bolig er satt i stand igjen.

Pulverapparater er fint når man skal slukke brann, men det forårsaker mye søl. Pulveret i slike apparater kommer ut under stort trykk, og etter bruk finner man pulver overalt. Det er fort gjort å gripe til støvsugeren eller vaskebøtta for å fjerne dette selv. Det bør man ikke gjøre. Støvsugeren din kan bli ødelagt, og vann lager ”lim” av alt. Vi har det rette utstyret som fjerner pulverrestene. Bruk av pulverapparat kan skje ved andre tilfeller enn brann. Det kan være et uhell - man kommer borti feil hendel - eller man opplever at innbruddstyver ”morer” seg med interiøret. Uansett grunn, vi kan fikse det.

Luktsanering

Sotskader

Sotskader kan oppstå av andre årsaker enn brann i eget hus. Utpuffing av parafinovner, feieren kan glemme å lukke en luke, nærhet til skogbrann eller brann på bygning i nærheten kan forårsake sotskader i huset. Såkalt heksesot, som oppstår ved bruk av stearinlys i kombinasjon med vannbasert maling som gasser, kan også bli et problem. Det lønner seg ikke å prøve å fjerne slik sot selv. Det krever spesialkompetanse, og det har vi. Vi sørger for at det ikke lenger er spor etter skaden. Trygt og sikkert.

Luktsanering betyr fjerning av lukt, og det kan være mange kilder til vond lukt. Luktproblemet kan for eksempel oppstå hvis man tørrkoker gummismokker eller kjøttgryten. Det gir en intens, stikkende lukt som ikke lar seg fjerne så lett. Tørrkokt pinnekjøtt setter også en ubehagelig odør i huset, og den kjenner man tydelig - og lenge. Døde dyr i veggene gir også dårlig lukt. Mink eller rotter som drar med seg mat inn, gjør samme ugagn. Vi har utstyret og kjenner metodene for hvordan lukt skal håndteres, og kunden kan være sikker på å slippe problemer med lukt i framtiden.

Vi er en forhandler for Polygon, og alle arbeider som utføres innen skadebegrensning, ventilasjonsrens og asbestsanering gjøres på vegne av Polygon. For utfyllende informasjon, se Polygons nettsider: www.polygon.no

Mugg- og soppsanering

Kloakkskader

Mugg og sopp er uvelkomne elementer i en bolig, og det er et stigende problem i dag. Bygging med materialer som ikke har tørket tilstrekkelig, eller for dårlig lufting i hus kan føre til at mugg og sopp får gode levevilkår. Det kan også oppstå etter vann- eller fuktskade. Organiske materialer, slik som tre, gips, naturtekstil osv., krever tørre omgivelser for å unngå at mugg- og soppdannelser oppstår. Både døde og levende muggsporer kan skape problemer for mennesker, spesielt for allergikere. Derfor må alt fjernes skikkelig for å unngå plager. Vi fjerner dette etter kvalifiserte og anerkjente metoder.

Bare ordet kloakkskader kan få noen og enhver til å rynke på nesa. Det er ubehagelig materie å rydde opp i, men vi gjør det. Det er flere grunner til slike problemer. For eksempel tette toaletter på grunn av at noen har kastet noe i som ikke skal være der, eller spiker som har truffet et avløpsrør. Kloakkskader kan også komme av årsaker man ikke har kontroll over: det kommunale rørsystemet kan tette seg, og kloakken slår tilbake gjennom toalettet - eller rør kan skli fra hverandre inne i veggen. Vi tar saken og sørger for å rengjøre, desinfisere og fjerne ubehagelig lukt.

Olje- og parafinskade

Vannskader

Vannskader kan oppstå i mange situasjoner: lekkasje, flom, fuktskade i forbindelse med kondens og fukt fra grunnen. Kort sagt kan alt flytende som befinner seg steder det ikke skal være, føre til slike skader. Også ved brannslukking kan det bli vannskade, og når skaden er skjedd, må den behandles profesjonelt. Det krever spesialmaskiner og skikkelig tørkeutstyr. Vi har det som skal til, og vi følger opp prosessen med fuktmålinger og dokumentering av tørre resultat. I mange tilfeller klarer vi å tørke det eksisterende materialet, men må vi rive, sørger vi for at alt blir gjort skikkelig, og at kundene kan flytte tilbake til et tørt, trygt hus.

Lekkasje fra oljefyr, kamin eller parafinfyringsanlegg forårsaker veldig ubehagelig lukt. Lekkasje fra parafintank som er nedgravd i bakken, kan skape ubehagelig lukt og flyktige gasser i huset. Vi har kunnskapen og utstyret som skal til for å fjerne dette, og vi har også utstyr for å dokumentere at all olje, parafin og skadelig avdamping er fjernet. Dermed kan kunden være sikker på at innemiljøet igjen er trygt.

Les gjerne mer om noen av de andre feltene vi driver skadebegrensning på her:

Resolve AS Molandsveien 6 4994 Akland Organisasjonsnummer: 944 377 409
971 59 000 E-post